Onze diensten:

De distributie - vervangen?

De distributieriem

We hebben er allemaal wel eens van gehoord. De riem drijft vanaf de krukas de nokkenas aan, Deze riem is aan slijtage onderhevig en de fabrikant schrijft een vervanging interval voor. Deze interval bestaat vaak uit een aantal kilometers en/of jaren.

Is vervangen noodzakelijk?

Vervanging is zeker noodzakelijk. Mocht het gebeuren dat de riem breekt is de schade vaak niet te overzien. De motor loopt ernstige schade op!
Vervanging van een dergelijke riem is niet goedkoop. Het de en monteren kost nogal wat tijd en naast de riem worden ook span en geleide rollen vervangen en in de meeste gevallen ook de waterpomp. Dit betekend wel dat u weer vele kilometers met uw auto kan rijden.
Voorkomen is beter dan genezen

De distributie ketting

Over de ketting bestaan nog al wat misverstanden. Vaak wordt er beweerd dat deze onderhoud vrij is maar dat gaat niet altijd op. Bij de ketting kan rek optreden. Bij te veel rek kan de spanner deze rek niet meer opvangen en komt de ketting slap te staan. In het ergste geval kan de distributie één of meerdere tanden verspringen met veel motorschade tot gevolg. De fabrikant schrijft geen vervanging interval voor.
Zorg dat uw auto goed wordt onderhouden, regelmatig nieuwe motorolie verlengt de levensduur. Bij onderhoud kan de monteur horen of de ketting ruim wordt. Bij twijfel worden er metingen verricht en de klant geadviseerd.

Wij zorgen voor de vervanging

Uiteraard kunnen wij de distributie onder handen nemen. Wij hebben alle technische informatie, het benodigde speciaal gereedschap en de gekwalificeerde monteurs om dergelijke reparaties uit te voeren.

Distributiesysteem De distributie - vervangen?
Accu service Airco service APK Bandenservice Chiptuning Distributiesysteem Onderhoud Pechhulp Remmenservice Ruitschade Schade Storingsdiagnose Uitlijnservice
Afspraak maken

Bij Bosch Car Service Koopman Brouwers bespaart u geld op uw onderhoud.
Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en technische kennis!

Contactgegevens

Garage Koopman Brouwers
Dorsmolen 4
1771 PA Wieringerwerf

T0227 60 3183
Einfo@koopmanbrouwers.nl

Openingstijden

Ma t/m Vr.08:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 16:00
Zondaggesloten

Koopman Brouwers zakenvriend van KWF kanker bestrijding

Klanten vertellen

Mijn Bosch Car Service

Met mijnBoschCarService regelt u alles voor uw auto, waar en wanneer u maar wilt. Maak nu een mijnBoschCarService account aan!
Login of registreer Mijn Bosch Car Service
Mijn Bosch Car Service
Garage Koopman Brouwers 2016